Cine Suntem?

Clinica noastra reprezinta un centru de elita în Iasi privind recuperarea medicala, în care valoarea profesionala a echipei, tratamentele moderne aplicate, dotarea cu aparate de ultima generatie si ambientul placut se întrepatrund pentru a oferi pacientilor servicii de diagnostic si tratament la un standard înalt.

În cadrul centrului noastru exista specialisti bine pregatiti, care au absolvit studii superioare si cursuri postuniversitare atât în România cât si în strainatate, cu o bogata experienta în domeniul recuperarii medicale, realizând posibilitatea aplicarii unor programe de reeducare functionala imediat postoperatorii, cu rezultate îmbunatatite, în vederea unei vindecari mai rapide si complete.

Pacientii care se adreseaza cabinetului nostru vor fi evaluati initial pentru a cunoste cu precizie diagnosticul, restantul functional si pentru a se stabili planul si etapele de tratament. Programele de recuperare medicala sunt individualizate în functie de diagnostic, supravegheate îndeaproape de specialisti folosind tehnici si metode atent selectate care conduc la recunoasterea rezultatelor cotate ca excelente ale pacientilor nostri.

Evaluarea initiala cuprinde alcatuirea fisei pacientului cu anamneza, examenul functional, testingul articular si bilantul muscular (Oxford Scale muscle strength evaluation) corelate cu rezultatele interpretarii radiografiilor, ale RMN sau ale CT de la medicii specialisti. Pentru pacientii cu deficiente vertebrale si discopatii se evalueaza periodic aliniamentul si postura cu ajutorul cadrului antropometric, elasticitatea coloanei prin teste specifice precum si valoarea unghiului Coob (pentru scolioze) pentru a urmari evolutia în timp a afectiunii. Pacienti care prezinta afectiuni la nivelul mâinii sunt monitorizati, în cadrul evolutiei postoperatorii sau postimobilizare, aplicând teste ale fortei prizelor digitale (pinch meter, Jamar), sensibilitatii (Diskcriminator test, Semmes Weinstein monofilament test), dexteritatii (Minnesota test, Peg Purdue test), mobilitatii articulare (goniometru Jamar). În cadrul evaluarii pacientilor utilizam Exercise tolerance Test, Schober’s Test, Ott Test, Kyphosis Test on hands and knees, Spinous Process Tap Test, Lasegue Test, 1st Mennel sign, „Dancing Patella” Test, Bursitis Sign, Ligamentous Instability Test, McMurray Test, Squeeze Test, , Lasegue’s Differential Test, Codman Sign, Phalen’s Test, Tinel’s Sign, Wartenberg’s Sign, Froment’s Sign, Trendelenburg Sign, Dellon Test, Leg Length Difference Test, Chest Circumference Test si altele.

Aceste evaluari sunt necesare pentru a concepe programe de reeducare functionala individualizate, pentru obtinerea unui rezultat optim si pentru o cât mai buna reintegrare în activitatile sociale si profesionale a pacientilor nostri.